Beneficiile mai puțin cunoscute ale Vitaminei C

by Denisa Nicoara

Vitamina C este primul supliment care ne vine în minte atunci când suntem afectați de o răceală. Este binecunoscut faptul că întărește sistemul imunitar și este benefică în timpul afecțiunilor respiratorii, însă majoritatea oamenilor uită să-și mai asigure doza zilnică de vitamina C atunci când au depășit perioada de viroză, amintindu-și din nou când deja corpul este afectat.

Este adevărat că, în prezent, vitamina C este folosită mai ales ca remediu pentru tratarea răcelilor, însă ea are numeroase beneficii esențiale organismului:

 1. Stimulează producția de colagen

Vitamina C formează colagenul pentru funcționarea normală a vaselor de sânge, a sistemului osos, a ligamentelor, a gingiilor, a dinților și a pielii.

 1. Ajută la vindecarea rapidă a rănilor

Poate fi eficientă în cicatrizarea și vindecarea rănilor provocate de tăieturi sau arsuri, studiile demonstrând că asigurând o cantitate suficientă de Vitamina C scade timpul de vindecare al rănilor.

 1. Ajută la scăderea în greutate

Suplimentele și alimentele cu o concentrație mare de Vitamina C ajută la arderea grăsimilor și susțin acumularea de masă musculară.

 1. Contribuie la gestionarea hipertensiunii arteriale

Este dovedit clinic faptul că Vitamina C poate scadea tensiunea arterială, fie că vorbim despre hipertensiune sau o tensiune normală.

 1. Poate reduce riscul de boli cardiovasculare

Vitamina C reduce numeroși factori de risc pentru bolile cardiovasculare: scade tensiunea arterială, contribuie la reducerea nivelului de colesterol și al nivelului de trigliceride.

 1. Protejează memoria

Un nivel suficient de Vitamina C îmbunătățește capacitatea de memorare și scade riscul apariției demenței, protejând organismul de stresului oxidativ de la nivelul creierului și coloanei vertebrale.

Nu uita că Vitamina C este un supliment care trebuie consumat cu regularitate deoarece deficitul său duce la probleme de sănătate. Principalele semne ale deficitului de Vitamina C sunt:

 • Stări de oboseală;
 • Slăbiciune;
 • Dureri ale articulațiilor;
 • Dureri musculare;
 • Piele uscată;
 • Păr uscat, care se rupe ușor;
 • Inflamarea gingiilor (gingivită);
 • Învinețirea rapidă a pielii după lovituri;
 • Sângerări nazale;
 • Pierderi în greutate.

Cum îți asiguri o doză suficientă de Vitamina C?

În primul rând este foarte important să consumi cât mai multe alimente în care această vitamină este prezentă în mod natural. Acesta este un prim pas, însă, de obicei nu și sufieicnet pentru că aproximativ 90% din cantitatea prezentă de vitamina C din legume și fructe este eliminată prin gătire. Cea mai simplă și sănătoasă metodă sunt suplimentele naturale 100% bio. Îți recomandăm Acerola 1000, suplimentul 100% natural și bio, care îți va asigura doza necesară zilnică de vitamina C, în timp ce te bucuri de aroma delicioasă de cireșe.

Acerola folosită în acest supliment alimentar provine din Brazilia, unde este considerată o comoară a Amazonului. Cultivate după principiile agriculturii organice certificate, fructele de acerola conțin o bogăție remarcabilă în vitamina C.

Acerola 1000 oferă, în cadrul fiecărei tablete, 1000 mg de acerola și echivalentul a 3 portocale în vitamina C naturală. Considerăm că asimilarea Vitaminei C naturală adusă de acest supliment alimentar crește prin prezența unor ingrediente active suplimentare.

Află mai multe despre Acerola 1000 aici – https://dietaroma.ro/produse/acerola-1000-eco/

O poți găsi acum la oferta 1+1 gratis pe www.traiestebio.ro.

You may also like