Publicat pe data de: 11 iunie 2019

Probleme cu circulația: află cum îți poți ajuta organismul

Citește cu atenție aceste simptome:

  • Senzația de amorțeală a membrelor inferioare
  • Crampe musculare/cârcei
  • Vene varicoase
  • Senzația de amorțeală a membrelor inferioare
  • Crampe musculare/cârcei
  • Vene varicoase

Dacă ți se par cunoscute, atunci înseamnă că ai probleme cu circulația. Aceste probleme sunt provocate de un stil de viață sedentar, de alimentație necorespunzătoare, de fumat și obezitate. Corpul tău este un mecanism complex susținut de circulația corectă a sângelui și limfei. Orice dezechilibru duce la apariția simptomelor listate mai sus și are un impact negativ asupra stării tale de bine.

Sângele transportat în întregul organism livrează nutrienți importanți și oxigen – este sistemul de livrare care stă la baza corpului tău. Dacă vrei un organism sănătos, atunci nu trebuie să existe ambuteiaje în trafic – astfel toate transporturile vor fi livrate la timp.

Pentru a te asigura că faci totul pentru a susține circulația sănătoasă a organismului tău, încearcă să urmezi pașii de mai jos.

1. Profită de puterea plantelor: cea mai sigură terapie pentru tratamentul circulației deficitare este cea care provine din natură. De-a lungul istoriei patru plante au rămas în înțelepciunea populară ca aliați de încredere ai organismului tău.

  • Vița de vie roșie: asociată cu toamna și cu strugurii gata de cules, frunzele de viță de vie roșii sunt adeseori ignorate deși au proprietăți terapeutice uimitoare. Antioxidante, anti-inflamatorii și astringente, frunzele de viță sunt un remediu natural pentru venele varicoase, pentru edem, inflamații și o sursă excelentă de antioxidanți.
  • Crețușca: are proprietăți diuretice care permit eliminarea sigură și eficientă a toxinelor și a lichidului în exces.
  • Castana sălbatică: plantă cunoscută pentru beneficiile aduse sistemului venos. Aceasta oferă suport structural și ajută la îmbunătățirea circulației. Substanțele din castana sălbatică cresc presiunea din vene, ajută la pomparea sângelui pe o traiectorie ascendentă și ameliorează durerile și edemele.
  • Ghimpe pădureț: remediu tradițional în tratamentul circulației proaste. Are beneficii dovedite în ameliorarea edemelor, iritațiilor, crampelor, cârceilor, tensiunii musculare și amorțelii.

Toate aceste plante compun formula suplimentului Vinalège, un supliment 100% natural creat de laboratoarele Dietaroma și destinat pacienților care suferă de probleme de circulație. Lichidul este obținut numai din plante certificate BIO și folosește totumul plantei pentru a-ți oferi toate moleculele prețioase în fiecare fiolă.

2. Sfânta treime a unei circulații sănătoase: evită fumatul, mâncărurile procesate și un stil de viață sedentar.

3. Evită kilogramele în plus: dacă sistemul tău circulator este ca o rețea rutieră, pe măsură ce crește numărul de kilograme, această rețea va fi întinsă la maxim și unele transporturi nu vor ajunge la destinație în timp util. De aceea, încearcă să nu dai mai multă muncă rețelei tale de transport!

4. Fă sport: jogging-ul, înotul, fitness, aerobic – toate îmbunătățesc abilitatea organismului de a asimila și transporta oxigen. De asemenea, mișcarea regulată permite vaselor de sânge să se dilate astfel lucrând mai eficient și livrând oxigenul necesar la nivelul mușchilor.

Sportul ameliorează și senzația de oboseală cronică.

5. Răsfață-te cu un masaj: puține lucruri sunt la fel de plăcute ca un masaj expert. Dar pe lângă senzația de relaxare, un masaj stimulează atât circulația sângelui, cât și pe cea a limfei. Astfel zone care au fost afectate de circulație deficitară se pot bucura din nou de o gură de ”aer proaspăt”.

De asemenea, masajul eliberează acidul lactic din mușchi astfel ameliorând tensiunea și disconfortul muscular.

6. Hidratează-te corespunzător: sângele este susținut de hidratarea corespunzătoare. Dacă îți vine greu să bei destulă apă, te rugăm să citești articolul acesta despre cum te poți asigura că beneficiezi de cei 2 litri recomandați zilnic.

Dacă ești un cafegiu împătimit, trebuie să știi că deși este majoritar apă, cafeaua are efect diuretic – exact opusul unui pahar mare de apă.