Publicat pe data de: 13 decembrie 2018

Procesul de detoxifiere: mit versus realitate

După Sărbători toată lumea se simte motivată să facă o schimbare de lifestyle și să fie puțin mai atentă la ceea ce consumă și cum se comportă cu organismul lor.

În ultimii ani ideea de detoxifere a organismului a devenit un proces recurent în viața celor cărora le pasă de sănătate organismului lor. Însă, ca orice trend de stil de viață sănătos, detoxifierea implică atât anumite adevăruri inalienabile, cât și mituri propagate din cauza lipsei de informare.

Foarte multă lume echivalează detoxifierea cu diete drastice pe bază de sucuri sau pe bază de post uitând că, din păcate, orice schimbare drastică poate da tot organismul peste cap. Secretul unei detoxifieri sănătoasă stă în schimbarea obiceiurilor: de la nutriție, la mișcare și chiar somn.

Trăiește BIO a strâns mai multe mituri despre detoxifiere și le separăm de realitate pentru ca tu să știi exact care sunt cele mai bune metode de detox pentru un organism sănătos.

  • 1. Detoxifierea este un proces natural

Corpul tău este echipat de la natură cu mecanisme care îl ajută să scape de toxine: ficatul, intestinele și rinichii lucrează non-stop pentru a elimina tot ce nu este necesar în organism. Însă un stil de viață haotic, alimentele nesănătoase și lipsa somnului pot afecta ritmul în care sistemul hepatic și renal își pot îndeplini funcțiile. De aceea, uneori acest proces are nevoie de puțin ajutor. Acest ajutor poate veni sub forma alegerilor nutritive mai sănătoase, a unui stil de viață mai activ sau pur și simplu cu 8 ore de odihnă pe noapte.

  1. 2. Detoxifiere=dietă

Detoxifierea nu este același lucru cu o dietă și nu trebuie echivalată cu un proces de slăbire. O cură de detoxifiere este menită a stimula mecanismele proprii ale organismului pentru eliminarea toxinelor. Uneori această cură de detox poate avea ca efect secundar ameliorarea retenției de apă și poate crea iluzia slăbitului.

Însă, dacă îți dorești să slăbești: poți folosi cura de detox ca punct de plecare și să faci și alte schimbări ale stilului tău de viață – dietă sănătoasă (ideal la recomandarea unui nutriționist) și integrarea unei rutine de mișcare și sport.

  • 3. Sucuri și supe – o idee bună!

Dacă arunci o privire rapidă pe Internet sau social media, vei observa că exisă zeci de rețete miraculoase de smoothie-uri, sucuri fresh și supe care promit o masă sănătoasă cu minim de efort (chiar și fără mestecat). Deși bogate în vitamine și nutrienți, aceste mese lichide nu îți oferă un aport important de fibre acestea dispar prin pasare. Fibrele sunt importante pentru o digestie sănătoasă și necesare în procesul eliminării toxinelor din organism – nu le elimina de dragul unor poze frumoase pe social media!

  1. 4. Masajul favorizează detoxifierea

Spre deosebire de sistemul circulator care are la dispoziție propria ”pompă” (inima), sistemul limfatic nu are același accesoriu. Totuși și acest sistem (responsabil cu eliminarea toxinelor) are abilitate contractilă minoră ce poate fi stimulată prin masaj specializat efectuat de un terapeut. Tehnicile speciale de masaj limfatic stimulează eliminarea toxinelor și livrează nutrienți necesari. Prin stimularea limfei, filtrarea și purificarea sunt sporite și astfel sunt susținute activitățile hepatice și imunitare.

  • 5. Bea multă apă!

Până și la televizor ni se spune să consumăm minim 2 litri de lichide pe zi. Asta nu înseamnă băuturi carbogazoase sau alcoolice. Apa este necesară unui organism sănătos și unui proces de detoxifiere optimizat. Un adult trebuie să consume 2 litri de apă pe zi pentru a asigura aportul hidric necesar corpului său. Dacă ți se pare că apa este prea inodoră, incoloră și insipidă, o poți aroma cu ajutorul infuziilor de fructe sau mirodeniilor din comerț (mentă, busuioc, rozmarin, etc.).

  • 6. Suplimentele naturale te pot ajuta

O cură cu anumite suplimente alimentare sau ceaiuri naturale poate susține și optimiza detoxifierea în perioade de oboseală sau stres. Anghinare, ridiche neagră, urzica, vița de vie roșie, nalba de pădure, cicoarea – toate stimulează procesul de detoxifiere și te ajută să îți recapeți starea de bine și vitalitatea.

Experții în puterea plantelor de la laboratoarele Dietaroma au studiat efectele extractelor naturale asupra procesului de detoxifiere și au ales 7 plante cu acțiune triplă de stimulare a organismului: mesteacăn, rădăcină de brustur, cicoare, nalbă de pădure, ridiche neagră, viță de vie roșie și urzică – toate combinate în produsul Drain’Idéal. Aceste extracte de plante sunt obținute din culturi certificate ecologic din Franța și Spania, iar efectele produsului sunt vizibile după numai patru zile de terapie.

Află mai multe despre Drain’Idéal pe site-ul Trăiește BIO și află cum îți poate fi un aliat de încredere în procesul de detoxifiere!